Direcția Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală evaluează gradul de risc fiscal al averii nedeclarate a deputatului Daniel Constantin, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, Grupul de Investigații Politice. Organizația este cea care a sesizat Fiscul despre unele nereguli pe care le-a sesizat și pe care Direcția Antifraudă le-a analizat și îi solicită public deputatului PNL Daniel Constantin să își dea acordul scris pentru ca informațiile obținute de inspectorii ANAF să fie făcute publice.
Direcția Generală Antifraudă Fiscală a transmis că evaluează gradul de risc fiscal al situației sesizate și sunt prioritizate resursele necesare efectuării verificărilor specifice, în vederea prevenirii, combaterii și descoperirii faptelor de evaziune fiscală și fraudă fiscală și vamală, se arată în răspunsul ANAF pentru Grupul de Investigații Politice (GIP).
GIP sesizase ANAF în legătură cu vila și mașinile de lux deținute de deputatul PNL Daniel Constantin. Toate sunt achiziționate pe firme ale familiei Constantin, dar sunt folosite exclusiv în interes personal. Potrivit declarațiilor sale de avere, Daniel Constantin și membrii familiei sale nu dețin în proprietate niciun imobil, niciun autoturism și nu au conturi bancare.
Totodată, ANAF a comunicat GIP că „informațiile obținute sau măsurile dispuse de inspectori” pot fi transmise doar „dacă există acordul scris al contribuabilului în cauză”.
„Prin urmare, pentru a ne putea comunica rezultatele controlului, ANAF are nevoie de acordul scris al lui Daniel Constantin. Dacă nu are nimic de ascuns, acesta ar trebui să își dea acordul”, a scris Mugur Ciuvică.
GIP a sesizat ANAF faptul că, în ciuda a ceea ce susține Daniel Constantin în declarațiile de avere, familia sa deține o vilă într-unul dintre cele mai luxoase complexuri rezidențiale din România, în zona Pipera și trei autoturisme de lux. Toate aceste bunuri au fost achiziționate pe firmele deținute de Daniel Constantin și familia sa.
Potrivit sursei citate, vila de 223 metri pătrați din Pipera a costat 415.100 de euro și a fost cumpărată de firma Cameea Business Solutions, deținută în totalitate de Daniel Constantin. Vila a fost achiziționată sub pretextul desfășurării activității administrative și comerciale a societății. În realitate, susține GIP, aceasta este folosită exclusiv ca domiciliu de familia Constantin, firma neavând în vilă decât sediul social, fără activitate.
GIP a pus la dispoziția ANAF declarația dată în fața procurorilor de Mihail Scurtu, administratorul Cameea Business Solutions, și un apropiat al familiei Constantin. Potrivit acestuia „imobilul a fost și este folosit ca domiciliu pentru familia Constantin”.
Mihail Scurtu, care este șoferul familiei Constantin, este și unul dintre cei doi angajați ai firmei Cameea Business Solutions. Potrivit declarației date în fața procurorilor, singura activitate a societății este desfășurată de el din propria locuință sau de la sediul unui partener de afaceri al Cameea Business Solutions, a precizat GIP. Celălalt angajat al Cameea Business Solutions este, potrivit lui Scurtu, menajera familiei Constantin.
Firmele familiei Constantin au achiziționat, în leasing, și trei autoturisme de lux, un Volkswagen Touareg, un Jeep Grand Cherokee și un Volkswagen Passat. Valoarea totală a acestor autoturisme depășește 110.000 euro. Și acestea sunt folosite în interes personal de familia Constantin, potrivit sesizării făcute de GIP la ANAF.